Zgornji del

Ne bikinija, ampak piščančje perutničke.

Na prvi pogled bi pomislil, da so vrabčeve.
Ampak vrabčeve niso rumene.
A kako to vem?
Pač vem.
Nisem pa vedel, da je možno da Vincijevo študijo o ptičjih krilih tudi
poenostaviti na zgornje in spodnje dele…
Kaj pa tisto na sredini?
Tudi kakšno zvezo ima piščanec s paradajzom, mi ni povsem jasno…

Povzamem iz Pohane aviacije:
žlico črnega popra grobo strem in z nekaj celih zrn koriandra
popražim na oljčnem olju,
dva neolupljena stroka česna rahlo strem,
karameliziram žlico rjavega sladkorja,
zalijem z vročo vodo,
žličko soli,
žlico temne sojine omake,
par lovorovih listov,
prevrem za nekaj minut, ohladim in precedim na perutničke
(zgornje dele perutničk).
Za 24 ur v hladilnik.

Paniram, ocvrem,
Tri koščke prihranim za pariško varianto.

Pribor? Sarveti?
Ma, ja! Sem rekel, da gre za improvizacijo življenja…!

 

Galerija | This entry was posted in Atijeva kuhna, O fotografiranju. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s