Goveja juha in paradižnik

Naša mama bi se verjetno zgrozila ob takšni kombinaciji.
Mesna juha s paradižnikom menda rada hitro zakisli in naj bi bil zato neprimeren.
Govejo juho je tako kuhala moja tašča. Prav tista, ki me je bila naučila kuhanja sarmic.
Njena juha je bila blagega okusa, brez odvečne težke maščobe in močnih začimb; pravo nasprotje moje.
Vedno je uporabila le svež paradižnik, zaradi česar je juha dobila rahlo rožnato barvo in seveda okus po paradižniku.
Danes se spomnim na to, ker ima paradižnik z vrta, suši primerno, mediteransko lupino in ne bo ves primeren za solato.
Juho skuham po njenem receptu.
Ne bo imela cajta zakisliti…!

This entry was posted in Atijeva kuhna. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s