Ostanek Argentinca

Večkrat sem se bil že “pohvalil”, da 250 ali celo 300 gramskega zrezka ne pospravim več v enem obroku.
Vnaprej ga cufati na manjše kose, je nesmiselno.
Raje razmišljam kaj bom z ostankom.

Košček narežem na zelo tanke rezine in ga pojem kot karpačo prelitega z balzamičnim kisom. S tem pospravim tudi ostanek potučkanega pečenega krompirja.

Za tretji del, pripravim čebulno omako z dvema narezanima bučkama. Mesa ne kuham, položenega v omako samo prestavim v zamrzovalnik, da se ne bomo – na kratek rok – preveč ponavljali…!
Danes pride na vrsto.
Kruhasto omleto, (ostanek od včerajšnjega cvrtja šampinjonov. Kruhasta zato, ker so v jajce umešane tudi drobtine; tako me je bila naučila grosa pred dobrimi šestdesetimi leti in ostanek paše skupaj z ostankom), položim v manjšo ponvico in jo prekrijem z omako in narezanim mesom.
Nežno in brez kakšnega mešanja pogrejem in fertik.
Ostanek omlete si delim z vranami. Seveda ne na istem krožniku…!

 

This entry was posted in Atijeva kuhna. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s