Pak Choi

Je vrsta kitajskega zelja, ki se uporablja kot hrana*. Sorte Chinensis ne tvorijo glav in imajo namesto tega zelene listne plošče s svetlejšimi čebulastimi dnom, ki tvorijo grozd, ki spominja na gorčično zelenje.
(Wikipedia, prevedeno iz angleščine)

Pak Choi ali pekinško zelje je le ena izmed zelju sorodnih zeljnic, že od nekdaj znana v kitajski kuhinji, priljubljenost pa si utira po vsem svetu. Verjetno tudi zato, ker je pripravljena zelo hitro. Ima mil okus.
(Kmetija Avšič)

Ker se prvič srečujem s to zelenjavo, tudi sam nisem vedel kako izgleda, ko naj bi bila za pojest, oziroma že ali še užitna.
Coprnica je vsaj vedela kje in kako potipati Janka, ko bo goden; čeprav otrokom še danes lažejo, da ga je vlekla za prst…!

Na oljčnem olju na hitro popražim dva stroka česna in košček ingverja, dodam nekaj notranjih stebel tega zelja in na kratko podušim, svetlo sojino omako in dve žlici vode.
Da bo krožnik docela zelenjaven, naj bo to priloga lisičkam z jajci.

*Nekatere vrste zelja se verjetno uporabljajo v tekstilni in obutveni industriji… :-)

This entry was posted in Atijeva kuhna. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s