Mariborski župan napadel najstnika?

Mariborski župan napadel najstnika?
Arsenovič: Odzval sem se na vandalizem.

Na veliko noč se je v bližini teniškega igrišča Branik v Mariboru zgodil incident, v katerega je vpleten tudi mariborski župan Saša Arsenovič. Ta naj bi namreč fizično napadel 13-letnika ter ga pri tem lažje telesno poškodoval, pravi oče dečka. Arsenovič medtem domnevnega fizičnega nasilja ne komentira, o incidentu pa pravi, da je šlo za “očitni vandalizem”, na katerega se je tudi odzval in več najstnikov opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. (24 ur.com)

Jaz mu pa verjamem in sem na njegovi strani.
Če bi bil sam župan lepega slovenskega mesta, ki ga uničuje nevzgojena in neprilagojena drhal (čeprav morda še mladoletna – tudi oni bodo odrastli!), bi mi tudi popustilo.
Ne bi ga le lažje telesno poškodoval, ampak bi mu polomil vse kosti. Pa nek se žali, pizda mu materina, pokvarjena!

Časovni preskok v šestdeseta leta.
Nismo bili nikakršni angelčki, čeprav so nekateri med nami še vedno pridno hodili k verouku in ministrirali pri nedeljskih mašah.
Da bi delali škodo na čigaršnji lastnini, nam ni padalo niti na pamet.
Tudi z represivnimi organi smo si občasno prišli navskriž pa ne zato, ker bi zganjali vandalizem, ali povzročali škodo. Oni so že našli vzrok.
Pretepli so me na samrt, kot se reče, ubili boga u meni. Poscal sem se v lastne hlače…
Pa nisem naredil nikakršne škode na tuji lastnini. Samo v jajca sem ga brcnil, kar je pa Organ vzel za napad na uradno osebo in si z dvema pajdašema dovolil, kar so si pač dovolili v tistih časih.
Nikomur ni padlo na pamet, da bi o tem jamral staršem. Če mi je kreten štajerski nalomil kakšno rebro, bi mi mati zanesljivo polomila še preostalih nekaj.
Skrival sem se med umivanjem in med oblačenjem kot garjav pes in spomnim se, da me je samo grosa nekoč zalotila napol golega v kopalnici in edini njen komentar je bil: A si jih dobil?
Nekako privoščljivo se je slišalo, ni me pa nikoli zatožila mami.