Blog Archives

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

This gallery contains 4 photos.

Čufte, smo tudi rekli včasih. Od tu se je verjetno izraz prenesel na neko subkulturo, prepoznavno po svileni trenirki in rdečih adidaskah. Morda je povezava prav v tem, da oboje izhaja iz davne bizantinske kulture in tradicije. V kuhinji tega … Nadaljujte z branjem

Galerija | Komentiraj

Zapoznela paprika

This gallery contains 5 photos.

Ali pač zgodnja. Vse je relativno. V ledenih in temačnih globinah mojega zamrzovalnika, odkrijem majhno zeleno papriko. Surovo, očiščeno. Kaj pa ti tukaj? Je seveda samo retorično vprašanje, na katerega bi jaz moral vedeti odgovor… Prav tej majhni zeleni papriki, … Nadaljujte z branjem

Galerija | Komentiraj

Kitajec v Parizu

This gallery contains 4 photos.

Pariz ima Kitajsko četrt. Ne vem pa, če ima tudi Peking francosko… Po vseh bikcih, kravicah in pujskih, že kar pogrešam pišče. Ne celega. Malo. Tako, košček, za gušt. Sredi noči se spomnim, da bo boljši, če ga rahlo mariniram. … Nadaljujte z branjem

Galerija | Komentiraj

Roastbeef kot biftek

This gallery contains 5 photos.

Samo ponavljam že večkrat povedano. Kos roastbeefa je odležal v olju natanko štiri dni. Približno si v glavi uredim timing, da me ne bo kaj prehitevalo in kaj zaostajalo. Najprej pripravim omako: šalotko karseda drobno narežem in popražim na rezini … Nadaljujte z branjem

Galerija | Komentiraj

Vodka II

This gallery contains 3 photos.

Absolutna, ali katerakoli. Važno je le, da je njena temperatura podobna odstotku alkohola. Pod nulo, seveda. Limono narežem kar na kocke, rezina limete, nekaj ledu, da ne bo prehitro topla. Spomnim se, da sem bil nekje zapisal, da se pije … Nadaljujte z branjem

Galerija | Komentiraj

Rižota s pujskom in stebelno zeleno

This gallery contains 2 photos.

Svinjsko pleče sem sicer nabavil, da ga bom spekel v kosu, ko ga pa oblikuješ po svoje, vedno odpade kakšen košček, ki ne sodi zraven. Iz tega bo pa rižota. Polovičko čebule nakockam, kot bi imel pod prsti šalotko. Mislim, … Nadaljujte z branjem

Galerija | Komentiraj

Čebulna bržola iz odpadka

This gallery contains 5 photos.

Če ti ceniš mesarja, bo tudi on cenil tebe. Na široko (visoko) mi odreže kos roastbeefa, pred tem ga pa še lepo in na debelo obreže in očisti. Tudi za tatarca bi bil zelo primeren. Jaz pa nekam žalostno gledam … Nadaljujte z branjem

Galerija | Komentiraj