Kamniti

Q3Včasih človek tako spontano in brez razmisleka naredi neko dejanje, da ga analizira še dolgo po tem. Istočasno so nam tuji svetovi tolikanj zanimivi, da pozabimo po kaj smo prišli…

Kamniti, granitni… marsikdo bi si ga želel. Pa sploh ni šlo zato. Enostavno sem ga hotel imeti. Nisem si domišljal, da ga bom na vrvici nosil okrog vratu. Niti ga ne moreš nekomu pokloniti. Tašči, poslovni partnerici, zdravnici, ki se je zavzela za tvojo prostato? Vse bi te čudno pogledale.  Kljub temu sem ga hotel imeti. Mislim, da je odražal delček te bogate kulture brez predsodkov in brez tabujev. Kultura z veliko začetnico. Vedeli so kaj to pomeni, ko smo mi omikani narodi ravno zlezli z dreves.
Nekaj je bilo v tem tudi nagajivosti. Zabavala me je zadrega deklet, ki so vendar morale prjeti stvar v roke in jo primerno predstaviti. Od tu ni poti nazaj. Ne vprašaš za ceno. Erotični naboj je tolikšen, da komaj čakaš, da zapustiš trgovino; na obeh straneh.
Sestra me je v šali vprašala pa kaj nisi pripeljal ene male Kitajčice? Tudi njo je eksotika privlačila in dražila po svoje. Našel sem izgovor, da se nisem mogel odločiti; ena je bila lepša od druge.