Argentinski steak

S potučkanim kifeljčarjem.

Pred kakšnim tednom mu je potekel rok uporabnosti, potem ga za zadnjih par dni potopim še v sveto olje.
Torej bo danes meso ravno prav zrelo.
Steak spečem zunaj na žaru,
krompir v ponvici na štedilniku.
Na takšen potolčen krompir sem nekajkrat naletel na Youtubu, kjer ga pa na vseh posnetkih mlatijo z nekakšnim kovaškim kladivom, kar se meni zdi prav neokusno. Morda je nekomu tako videti bolj naravno in bolj moško.
Sam ga tresnem z ravnim delom kuhinjske sekirice in to mora zadostovati.
Lahko se pohvalim še z High Tech tehnologijo nadzora temperature:
steak ima sondo zapičeno v rit, jaz ga pa s prenosnim brezžičnim sprejemnikom nadzorujem na oddaljenosti do petdeset metrov.
Grem do hladilnika po hladno pivo in spremljam kaj se dogaja z mesom na žaru zunaj na vrtu…
Eleganca!
Pogrešam še senzorje za nadzor soli. Spet se je zgodilo, da je poleg mene, še nekdo dobro dosolil že slano…!
Lucy Lucija, mislim, da imava v hiši vsaj enega rakuna!

This entry was posted in Atijeva kuhna. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s